בוחרים מקום לחתונה

1619
"כל מסע גדול מתחיל בצעד אחד קטן", אומר פתגם סיני מוכר, וכשמדברים על "המסע אל החופה", הצעד הראשון – והלא כל כך קטן, במקרה שלנו - הוא בחירת מקום החתונה.
בוחרים מקום לחתונה
להשראה, טיפים ייחודיים והמלצות חמות עקבו אחרינו באינסטגרם!
"כל מסע גדול מתחיל בצעד אחד קטן", אומר פתגם סיני מוכר, וכשמדברים על "המסע אל החופה", הצעד הראשון – והלא כל כך קטן, במקרה שלנו - הוא בחירת מקום החתונה.

שלא כמו בעבר, כאשר האופציות היו ממש דלילות וכולם, ללא יוצא מהכלל, נישאו באולמות ("היכלי...") הנוצצים הממוקמים במרכזי הערים הגדולות, הרי שכיום יש לזוגות המבקשים להינשא מגוון של אופציות לבחירה. בין אלה: גן אירועים, בתי מלון, מועדונים, גנים לאומיים, מסעדות, קיבוצים, חופי ים, חוות בריאות והרשימה עוד ארוכה ומגונת.
איך בוחרים מבין כל האופציות את זו המתאימה בדיוק עבורכם? ובכן, יש כמה וכמה פרמטרים שיש להתחשב בהם.

תקופת השנה:
אם החלטתם להינשא בקיץ, כל האופציות פתוחות לפניכם (זאת בתנאי שקודם לחתימה על חוזה תבדקו שבמקום יש מערכת מיזוג ראויה), אך אם תאריך החתונה הוא "גבולי" (דהיינו, מזג האוויר עלול 'להתפרע' וייתכנו עוד ימים גשומים), כדאי לוותר מראש על אופציית המקומות הפתוחים (גני אירועים, חוף ים וכו') וכאלה המרוחקים ממקום מגוריכם.
הרכב האורחים:
אחד הפרמטרים שיש להתחשב בהם במיוחד כאשר בוחרים את מקום החתונה, הוא הרכב האורחים שאתם מתכננים להזמין. אם רוב רובם של האורחים הם חבר'ה צעירים, אתם יכולים לבחור אפילו את האופציה הכי משוגעת העומדת בפניכם. לא כך כשרוב רובם של האורחים הם גילם של הוריכם. אל תצפו מהם (הם כבר ידעו למצוא את התירוץ המתאים...) לנסוע מרחקים, או לעבור מסלול מכשולים כדי להגיע לפיסת חוף (קסומה ככל שתהיה) נידחת.
קונספט:
כשאתם באים לבחור מקום לחתונה, כדאי שתגבשו לעצמכם קודם כל את הקונספט הכללי של האירוע. הכוונה היא לסגנון ולאופי החתונה. אם החלטתם על קונספט נקי, יוקרתי, נוצץ – ותרו מראש על כל האתרים המיוחדים והמוזרים. אם החלטתם על קונספט "משוגע", ייחודי וכו' – אין לכם מה לחפש באולמות האירועים או בבתי המלון.
לאחר שהתמודדתם עם הפרמטרים 'הכבדים', וקבעתם לעצמכם את הכיוון הכללי, הגיע העת לבחור, מבין אלפי המקומות התואמים את רצונכם, את זה הנכון מבחינתכם.
להלן כמה נושאים שכדאי שתתייחסו אליהם, טרם אתם סוגרים חוזה

· גם אם מדובר באתר מוכר וידוע, בקשו לראות במו עינכם את רישיון העסק.של המקום. בשנים האחרונות היו כבר כמה וכמה מקרים בהם זוגות צעירים סגרו על חתונה וגילו לתדהמתם ערב החתונה שהמקום נסגר כיוון שפעל ללא רישיון.

· אם נושא הכשרות חשוב לכם, בקשו לראות במו עיניכם את תעודת הכשרות ובדקו, כמובן, אם היא בתוקף.

· בכל מקרה, טוב תעשו אם תעלו על הכתב – באופן הכי מפורט והכי ברור - את כל הסיכומים שהגעתם אליהם עם בעל האולם או גן האירועים. אל תסתפקו בהבטחות ש"יהיה בסדר. מילה שלי".

· טרם שאתם חותמים על הסכם, נסו לעשות "עבודת מודיעין" ולקבל המלצות על האולם/גם אירועים בו בחרתם. מי שישמחו לספק לכם את המידע הזה (לטוב ולרע) הם, כמובן, זוגות שנישאו באותו מקום.

· בכל מקרה, טרם שאתם סוגרים הסכם, חשוב וכדאי ומומלץ להגיע לאירוע (עדיף אפילו שניים!) המתקיים במקום ולבחון מקרוב כיצד העסק מתנהל. רשמו לפניכם הערות והציגו אותם לאחר מכן בפני בעל האולם/גם אירועים.
כולם מצפים לטוב, אך חייבים לקחת בחשבון גם הפתעות לא נעימות. אי לכך, חשוב לברר מראש (ולקבע זאת בהסכם!) כיצד מתמודד המקום בעת מצוקה. בין השאלות שכדאי לשאול: מה קורה במקום בעת הפסקת חשמל? כמה גנרטורים יש לאולם? כיצד מגיב האולם במקרה של קלקול במערכת מיזוג האוויר וכו'.מה הם אמצעי הבטיחות הקיימים

· באולם? האם יש לאולם את כל אישורי הבטיחות (כיבוי אש, משטרה וכו') הנדרשים?

· פרמטר חשוב שכדאי לתת עליו את הדעת: התאמת גודל האולם למספר האורחים. הגודל, במקרה הזה, בהחלט קובע. זה יהיה אסון אם תגלו בערב החתונה שהמקום שבחרתם אינו מספיק לאכלס את כל האורחים שהזמנתם, אבל זה יכול להיות מאוד לא נעים אם המצב יהיה הפוך. זה יכול להיות די מביך לחגוג עם 200 אורחים, כאשר האולם מותאם ל-1,000 אורחים ויותר. במצב כזה, חשוב לדאוג מראש לסגור חלק מהאולם על מנת להתאימו לכמות האורחים.

· סכמו מראש את זמן תחילת האירוע ואת סיומו. אל תסתפקו בהבטחות מעורפלות. רוב האולמות וגני האירועים מחויבים (בהתאם להסכמים עם הרשויות המקומיות) לפעול עד שעה מסוימת. חשוב שתבדקו את הנושא, אחרת אתם עלולים להיקלע למצב בו תתבקשו לסגור את החגיגה, בדיוק ברגע בו היא רק החלה.

· פרמטר שזוגות רבים נוהגים שלא להתייחס אליו: דרכי הגעה (כשמדובר באולם או גן אירועים באחד המושבים או הקיבוצים) ושילוט, אבטחת רכבים וכמובן חניה.


0 תגובות